Centrale Verwarming

Niets is zo bepalend voor het comfort van een woning als een degelijke verwarming. De ontwikkelingen staan niet stil, ook wat centrale verwarming betreft. In Nederland komen systemen waarin water wordt gebruikt als medium om de warmte te transporteren het vaakst voor.
De centrale verwarmingsketel verwarmt hierbij water dat via leidingen
door radiatoren stroomt die de warmte afgeven. Het afgekoelde water stroomt vervolgens weer terug naar de CV-ketel, waar het opnieuw wordt opgewarmd.
Bij de meeste systemen staan de radiatoren parallel, d.w.z. iedere radiator
heeft een eigen heengaande en teruggaande leiding en iedere radiator kan
afzonderlijk worden geregeld met behulp van een radiatorkraan.
Sommige oudere systemen hebben een enkele leiding waarin alle radiatoren in serie zijn gezet. Het is bij deze systemen niet mogelijk de doorstroming van een enkele radiator te variëren.
In plaats daarvan wordt de luchtcirculatie rond een radiator geregeld. Door een klep dicht te draaien stopt de lucht rond de radiator met circuleren,
waardoor de radiator slechts weinig warmte afgeeft. De radiator zelf blijft in deze systemen echter altijd warm. In plaats van radiatoren kan het verwarmde water ook gebruikt worden bij vloerverwarming. Hierbij stroomt het warme water door buizen vlak onder de vloer.
Voor Service en onderhoud kunt u contact opnemen.